Progic 2011 on September 10th and 11th at Columbia University

The Progic conference series is intended to promote interactions between probability and logic. The fifth installment of the series will be held at Columbia University in New York on September 10th and 11th of 2011. While several of the earlier Progic meetings included a special focus, Progic 2011 will honor Haim Gaifman‘s contributions to the intersection of probability and logic. Progic 2011 will consist of 11 talks, including invited talks by the following:

Progic 2011 will also include a memorial session to honor Horacio Arlo-Costa (Carnegie Mellon) who was scheduled to speak at the conference but passed away on July 14, 2011.

Here is the schedule:

Saturday, September 10th – in 602 Hamilton Hall

Morning session

9:45-10:00 Opening remarks

10:00-11:00 Mixing modality and probability (yet again)

Dana Scott (Carnegie Mellon)

11:00-11:20 Q&A

10 min break

11:30-12:00 From Bayesian epistemology to inductive logic

Jon Williamson (Kent)

12:00-12:10 Q&A

5 min break

12:15-12:45 Ultralarge lotteries: dissolving the lottery paradox using non-standard analysis

Sylvia Wenmackers (Groningen)

12:45-12:55 Q&A

Lunch

Afternoon session

2:25-3:25 T.b.a.

Rohit Parikh (CUNY Graduate Center)

3:25-3:45 Q&A

5 min break

3:50-4:20 Coherence based probability logic: philosophical and psychological applications

Niki Pfeifer (Munich)

4:20-4:30 Q&A

20 min break

4:50-5:20 Matryoshka epistemology: the role of cores in belief and decision

Paul Pedersen (Carnegie Mellon)

5:20-5:30 Q&A

5:30 – 6:30 Memorial for Horacio Arlo Costa

Sunday, September 11th – in 403 IAB

Morning session

10:25-10:30 Opening announcements

10:30-11:30 Pure inductive logic

Jeff Paris (Manchester)

11:30-11:50 Q&A

10 min break

12:00-12:30 Probabilities on sentences in an expressive logic

M. Hutter (ANU), J. Lloyd (ANU), K. Ng (ANU), and W. Uther (National ICT)

12:30-12:40 Q&A

Lunch

Afternoon session

2:10-2:40 Confirmation as partial entailment: a representation theorem in inductive logic

Vincenzo Crupi (Munich) and Katya Tentori (Trento)

2:40-2:50 Q&A

5 min break

 2:55-3:25 On a priori and a posteriori reasoning

Anubav Vasudevan (Chicago)

3:25-3:35 Q&A

10 min break

3:45-4:45 T.b.a.

Haim Gaifman (Columbia)

4:45-5:05 Q&A

5:05-5:15 Closing remarks

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 84 other followers

%d bloggers like this: